söndag, oktober 22, 2006

Marchrapport: Reading - Arsenal 0 - 4

Det var en mycket bra insats av grabbarna idag. Reading verkade inför matchen som en svår nöt att knäcka. Det gick dock fort att knäcka nöten, bara drygt en minut in i matchen lyckades Henry slå in 0-1. Det var fint förspel av Hleb och Cesc och Henry kunde enkelt placera in bollen i mål.
Arsenal spelade med en uppställning som liknade 4-1-4-1, dvs att Gilberto låg precis framför backlinjen, Cesc och Rosicky hade innermittfältare. Hleb och van Persie hade var sin kant och Henry spelade på topp.
2-0 målet gjordes av Hleb efter väggspel med Rosicky, så vackert så. 3-0 målet var inte det hellre så fult. Det började från egen planhalva och efter många fina passningar hamnade bollen hos van Persie. Han placerade in bollen med högerfoten och nu var Reading nere för räkning.
I mitten av andra kom Fabregas ensam mot målvakten efter en djupledslöpning. Cesc försökte gå runt målvakten men fälldes istället av målisen. Straff dömdes och Henry slog den säkert via stolpen in i mål. Kort efteråt kom Rosicky fri mot målvakten men nu lyckades han rädda Rosickys skott.
Det måste tilläggas att Reading var inte alls så dåliga som resultatet visar. Utan Arsenal spelade nästan äckligt bra idag och det är bara hoppas att formen håller i sig.

Betyg (1-10)
Lehmann: 7 - Gjorde några fina räddningar och var inte rädd att gå upp i duell med Reading-spelarna.
Hoyte: 7 - Nu ser vi mer och mer vad Wenger ser hos honom. Hans självförtroende växer nu och kan med tiden bli viktig. Dock är det långt till en ordinare plats.
Touré: 8 - Som vanligt en helt grym insats och styr hela försvaret som en kung
Djourou: 7 - Han bjöd på en fin men farlig tunnel i första halvlek. Gjorde en bra insats
Gallas: 7 - Han verkar trivas i Arsenal och på vänsterkanten. Han gjorde några offensiva löpningar och hade ett skott på mål men hade dock lite problem med Seol.
Hleb: 8 - En bra insats av vitryssen och han är viktig för laget då han är otroligt skicklig i att hålla i bollen. Det ger resten av laget möjligheten att komma med i anfallet.
Cesc: 9 - Grym bra insats av spanjoren, speciellt i första halvleken. Han kom i fina djupledslöpningar.
Gilberto: 7 - En bra match av Gilberto, han sprang överallt och störde för Reading. En mkt bra insats ida.
Rosicky: 8 - Började lite svagt och var inte så delaktig men jobbade sig in i matchen. Börjar verkligen bli dags för honom att göra mål, kommer fint i sina löpningar.
van Persie: 7 - Gjorde mål men slarvar fortfarande för mycket. Han slog bort bollen vid flera tillfällen
Henry: 9 - Han gör 2 mål men verkligen lite ointresserad då och då. Vi är väl för bortskämda.

Byten
Adebayor (in i 72:a, ut Hleb), Walcott (in i 72:a, ut van Persie) och Song (in i 76:e, ut Rosicky) betygsätts inte.