söndag, oktober 15, 2006

Matchrapport Arsenal-Watford 3-0

Det blev en lite försenad matchrapport, beror på att jag spelade golf på förmiddagen.
Många var oroliga att arsenal hade förlorat sitt under uppehållet som varade i två veckor. Men på något sätt lyckades laget konservera sin form. Det kunde ha varit större siffror men efter 3-0 tog arsenal det lite lugnare, match på tisdag igen. Första målet var ett rent turmål, frispark som Cesc slog in i straffområdet. Adebayor gick upp skarvnickade den vidare i straffområdet, där dök Toure och en Watfordspelare upp. Watfordspelaren råkade få bollen på sig och styrde den in i sitt eget mål. Ett sånt turmål som man behöver för att vinna ligan, sånt som äckeliga chelsea får hela tiden.
Andra målet var däremot ren skönhet från kapten Henry. Han vann en duell mot en av mittbackarna och kom fri mot målet. Han visade den vanliga kylan och slog den enkelt in i mål.
Tredje målet kom i andra halvlek och kunde ha varit Henrys andra mål för dagen men istället passar han fram Adebayor som inte missar öppet mål.
Watford hade några riktigt farliga chanser strax innan arsenals 1-0 mål men efter första målet var det aldrig någon fara och enkla 3 poäng.

Betyg (1-10)
Lehmann: 7 - Spelade som vanligt stabilt och gjorde några fina räddningar. Hjälpte försvaret genom att plocka ner några höjdbollar.
Hoyte: 7 - Spelade högerback och gjorde inte bort sig. Det syns att han trivs bättre på högerkanten.
Touré: 8 - Räddade arsenal men en blockering när det stod 0-0 och var delaktig i det första målet. Gjorde en vanlig Touré-insats.
Djourou: 7 - Spelade stabilt och blir bara bättre och bättre.
Gallas: 7 - Även han spelade stabilt och följde med framåt.
Rosicky: 8 - Nästan värd ett högre betyg. Han sprang som en tok och tog djupledslöpningar och sköt. Han verkar ha vant sig vid spelet i england.
Cesc: 7 - En ojämn insats, blandade otroliga saker med att enkelt slå bort bollen.
Gilberto: 7 - Drog på sig några onödiga frisparkar mitt på planen men var annars bra.
Walcott: 7 - Var delaktig i spelet i början av matchen men försvann mer och mer.
Adebayor: 8 - Bra kämpainsats och gjorde 1 mål och en assist. Är nyttig för arsenal då han tillför ett annat spelsät, långbollar.
Henry: 8 - Bra match och ett mål och en assist men vi är vana med mer.

Byten:
Hleb (62:e, ut Walcott) 6 - Gjorde ett bra inhopp och borde ha fått en straff. Dessutom blev han brutalt nedtacklad av någon idiot i Watford.
van Persie (75:e, ut Rosicky) och Clichy (80:e, ut Gallas) betygsätts inte.

1 Comments:

Blogger Kristian said...

Tjenare! Nu har jag klickat på Ginza och har även beställt :D få se om du får nåt för det då! :D

09:52  

Skicka en kommentar

<< Home

Annonser