onsdag, september 13, 2006

Snart dags för sömn...

Det blev ett positivt resultat, det var på tiden. Arsenal lyckades besegra Hamburg med 2-1 och det efter att målvakten blev utvisad redan i 10:e minuten. Domaren, svensk, dömde straff när målvakten drog omkull Robin van Persie i straffområdet. Det röda kortet kom fram då målvakten var sista Hamburgspelare. Dock på reprisen kan man se att van Persie ramlar lite för enkelt och det är tveksamt om det verkligen var straff. Utvisningen är det inte så mycket att tala om, om domaren dömer straff så det röda kortet självklart. Gilberto slog enkelt in straffen och det stod 0-1 i halvtid. I andra halvlek lyckades Rosicky få en drömträff på bollen och den seglade upp i krysset. Det resultatet såg utan att hålla sig men slarvigt försvarsarbete i 91:e minuten såg till att Hamburg fick en reducering. Men närmare än så kom inte Hamburg, som hade flera farliga chanser i matchen. Arsenal kan vara nöjda med resultatet, tre viktiga poäng trots inget övertygade spel.

Betyg:
Lehmann: 6 - Hade inte så stor chans på målet och hade i övrigt inte så mycket att göra. Var ute och flaxade på en hörna.
Eboue: 6 - Ingen klockren insats, var lite bättre i offensiven än förra matchen. Men defensivt imponerar det inte.
Touré: 5 - Utbyt redan i 29:e minuten på grund av skada. Hade inte så mycket att göra under tidnen som han var på planen. Gjorde det han skulle.
Djourou: 6 - Kanske lite för högt betyg då han var återigen delaktig i baklängesmålet. Samma sak här som i helgen, tittade för mycket på bollen istället för motspelaren. Annars helt ok insats men är fortfarande lite för orutinerad.
Gallas: 6 - Började matchen som högerback men flyttade in centralt när Touré bytes ut. Gjorde ok match, hade inte så mycket att göra under matchen.
Hleb: 6 - Bra insats av vitryssen men kan ta större defensivt ansvar.
Cesc: 6 - Ingen super insats av spanjoren men kämpade ordentligt. Men han kan mycket mer.
Gilberto: 7 - Helt ok match, men har lite för mycket boll. Han är inte känd för sitt passningsspel och gjorde några defensiva misstag då han tittade lite för mycket på bollen. Slog en klockren straff.
Rosicky: 7 - Snyggt mål och gjorde en bra match. Men finns mycket mer att jobba på.
van Persie: 7 - Han fixade straffen och kändes farlig nästan hela tiden. Fick ut mer av sitt spel nu när ytorna var lite större.
Adebayor: 6 - Kom inte till sin rätt men visade fin teknik. Måste gå lite rakare på mål och självförtroendet behöver förbättras med nåt mål.

Avbytare:
Hoyte (29 min): 4 - Övertygade verkligen inte så högerback idag. Han gick bort sig flera gånger och slog även bort bollen vid flera tillfällen. Längtar till Clichy blir frisk.
Baptista ( 69 min) och Flamini (69 min) spelade för kort för att bedömmas.

Avslutningsvis, spelet måste bli mycket bättre om man vill vara med i toppen av premier league. Matchen på söndag, mot man utd, blir spännande men det känns som att arsenal kommer få det svårt