lördag, september 30, 2006

Charlton 1 - Arsenal 2

Det var en spännande match på flera sätt. Försvarsmiss av Hoyte såg till att Bent kunde göra 1-0 i 21:a minuten men det var Arsenal som hade i stort sett allt spel i första halvlek. I 32:a minuten lyckades Arsenal kvittera. Snygg framspelning från Hleb framtill van Persie som bestämt slog in bollen i målvaktens vänstra hörn.

Arsenal tog snabbt ledningen i andra halvlek med ett underbart konstverk från van Persie. Eboue lyckades igen slå ett fint inlägg som van Persie slog in i mål på volley. Men sedan kom matchen att förändras. Det blir mer fight och Charlton hade flera chanser att kvittera. Bl.a. nickade Hasselbaink precis utanför Lehmanns stolpe. Men resultatet stod sig och Arsenal har nu börjat hitta formen. Samtidigt förlorade Chelsea poäng mot Aston Villa och Liverpool förlorade mot Bolton.

Betyg (1 - 10)
Lehmann: 7 - Chanslös på målet och hade en fin räddning i mitten av andra halvlek.
Eboue: 7 - Fint inlägg till det andra målet. Men hade problem i defensiven, precis som hela backlinjen hade.
Touré: 6 - Inte alls lika bra som tidigare den här säsongen. Tappade markeringen vid ett flertal tillfällen och borde ha följt Bent vid 1-0 målet.
Gallas: 6 - Samma här, inte lika bra insats som vi har vant oss vid. Skadan påverkade nog ganska mkt.
Hoyte: 6 - Stod och sov när charlton gjorde mål. Borde ha följt med Hasselbaink.
Hleb (ut 90:e): 8 - Nu börjar Hleb hitta formen, jag tappade räkningen på antal skott som han tog. Det säger rätt så mkt om insatsen och höll i bollen bra. Dessutom fint förspel till första målet.
Cesc: 7 - En okej insats men vi förväntar oss mer.
Gilberto: 7 - Inte lika bra som tidigare. Klarade inte av att störa Charltons anfall i andra halvlek.
Ljungberg: 8 - Säsongens bästa insats av svensken. Han slet som alltid men kom också i djupled, och det är på tiden.
van Persie (ut 77:e): 9 - Sågs inte så mycket i matchen men lyckades göra två mål. Det andra höll verkligen hög klass. Kanske kommer det lossna för honom nu.
Henry: 7 - Bra insats och hade chans på mål men vi förväntar oss alltid magi från honom.

Byten:
Rosicky (in 77:e) och Djourou (in 90:e) betygsätts inte. Rosicky gjorde ett piggt inhopp och kommer bli viktig under säsongen. Får se om han överlever vintern bara.

Nu blir det landslagsuppehåll och nästa match spelas 14:e oktober mot Watford hemma. Jag hoppas att ingen spelare blir skadad och formen håller i sig för Arsenal.