söndag, september 17, 2006

Svettigt värre...

Jag måste erkänna att jag blev överraskad av spelet från arsenal sida. Det verkade också som att Man Utd var det också. Matchen spelades i stundtals högt tempo och med många chanser. Adebayor revs ner i 12:e minuten av Man Utd:s målvakt men Gilberto klarade inte av att slå en lika säker straff som i onsdags. Först i 87:e minuten fick vi uppleva ett mål och det var Adebayor som lyckades peta in den efter en mycket fint framspel av Cesc. Det var säsongens första vinst för the gunners och jag hoppas det kan följas upp nästa vecka mot Sheffield Utd.

Betyg (1-10)
Lehmann: 9 - Världsklass och återigen världsklass. Fick äntligen röra bollen lite mer än tidigare. Först räddade han Ronaldos skott med skallen i slutet av första halvlek. Det lär ha känts och sedan en världsklass räddning i slutet av andra halvleken på Solskjaer skott.

Eboue: 8 - Bra insats idag av ivorianen, klart bättre defensivt än tidigare, trots minimalt stöd från Hleb. Skulle dock behöva komma med mer i offensiven. Men man kan inte få allt på en gång.

Touré: 8 - Touré visade idag att han är en av världs bästa mittbackar. Stod rätt och offrade sig.

Djourou: 8 - Gjorde det bra idag och hans bästa insats för säsongen. Var på hugget under hela matchen och gjorde det svårt för Man Utd.

Gallas: 8 - Helt ok insats och lite mer på tårna idag, vilket är förståligt. Det syns dock att han är en mittback då hans offensiva kvalitéer inte håller samma nivå som de defensiva.

Hleb: 7 - Inte lika mycket boll som tidigare matcher och hans bristande försvarsspel fortsätter. Behöver höga sig en nivå.

Cesc: 9 - Hans bästa match för säsongen. Hade några fina dribblingar och framspelningen till målet är världsklass.

Gilberto: 7 - Sågs inte så mycket i matchen, alltså bra. Dock var straffen under all kritik trots att han halkade precis innan han slog till bollen.

Ljungberg: 8 - Kom i lite fler djupledslöpningar idag. Men måste komma längre upp i banan och ta mer avslut men hans roll i arsenal har samtidigt förändrats.

Rosicky: 8 - Spelade enkelt och tog många avslut. Han verkar ha hittat det engelska spelet. Kommer att bli viktigt med sitt skott.

Adebayor: 9 - Började lite svagt men jobbade sig in i matchen. Målet var klockrent och kanske lossnar det för honom nu.

Byten:
Baptista (in 68): 7 - Gjorde ett imponerade inhopp. Han börjar vänja sig vid det engelska spelet och arsenals. Var när att bli målskytt men bollen slank precis utanför stolpen.

Flamini spelade för kort för att bedömas men sprang lika som vanligt.

Annonser